Sonntag, 13. Februar 2011

MODA ya ayak uydurmalimi , Uydurmamalimi???

Siz de her « trend » dendiginde kafasi karisanlardan misiniz ??

Ozaman önerilerim ve tavsiyelerim sizin icin.

Bu Sayi ve gelicek sayilar da sizlerle moda ve trendler hakkinda nacizane fikirlerimi paylasicagim. Oturup „ne moda – ne degil? Diye düsünmenize hacit yok. Önerilerimden kopya cekin, herkes Size bekledginiz soruyu sorsun « cok güzel , nereden aldin ? »

Yanliz önerilerime gecmeden önce gözüme carpan birkac nokta var, bilhassa almanyadaki genclerimiz üzerinde.

Ticaret geregi sürekli Türkiye, Almanya, Romanya, Italya, Fransa´ya gittigim oluyor ve her nedense bizim Almanya´da yasiyan türk erkekleri kadar kendine has tarzi olanini görmedim.

Gece hayatina cikinca veya gündüzleri cafelerde sokaklarda bi cok su tarz erkek görüyoruz :

Kisa ama bi tuhaf kesimi olan renkli saclar, dar gömlekler ve dar pantolonlar üstüne üstelik « metrosexuell »dedigimiz Imaji da eklemis bir sekilde kaslar incecik aliniyor.

Sizce bu bayanlara hitap eden bir tip mi ??? yada gercek hayatda ciddiye alinicak bir imajmi, en cokda „Ticari hayatlarinda? Ben Istanbulda baktigim zaman bu tür erkek göremiyorum, ya ökö , ya sala$ , ya punk tarzi ya business yada spor giyen genclerimiz var. Peki Yurtdisindaki bütün yabanci erkekler böylemi? Yoksa sirf bizim türk erkekleri kendine has bir imajmi yaratti?

Biliyorum soru üzerine soru soruyorum ama bana bu sorularin cevabini vermeme izin verirseniz, söyle düsünüyorum..

İnsanların giyinme tarzını iklim, töreler, moda veya din inançları gibi çeşitli öğeler etkileyebilir. Çünkü giyinmenin tek işlevi insanı soğuktan veya sıcaktan korumak değildir.Giyim, aynı zamanda insanların, yaşına, cinsiyetine, toplum içindeki yerine, önemine, felsefesine ve din idealine göre ayrımına olanak veren toplumsal bir olgudur. İnsanın sırtındaki giyecek onun kadın mı, erkek mi, zengin mi, yoksul mu, asker mi, sivil mi, yargıç mı, avukat mı, itfaiyeci mi, polis mi olduğunu belli eder. Giyim yoluyla insanlar toplum icinde bir yer tutmaya, başkalarının ilgisini çekmeye veya kendilerini başkalarına kabul ettirmeye çalışırlar.

Bence biz güney insanlari genelde lükse sükseye düsgünüz, ondan ziyade özel günlerde veya geceleri bir davete giderken kendimize ceki düzen vermeyi seviyoruz, almanyada daha farkli bir bakis acisi oldugunu düsünüyorum. Avrupada yasiyan türk erkekleri 2 kültür arasinda kaldigi icin, gel gitler yasiyabiliyor. Hem modern erkegin hemde anadolu erkegin ruhuna sahipler.

Yadirgiyormuyum? Hayir ne demis atalarimiz, zevkler ve renkler tartisilmaz…sadece herkes kendine yakisani iyi tartip bicmeli ve en cok da elestiriye acik olmali cünkü ancak böyle yanlislardan dogruyu bulabiliriz.

Gelelim bu ilkbahar/Yaz´in en cok moda renklerine: vazgecilmiyen Beyazlar, kirmizi-sarilar, turunclar, maviler ve morlar tabi zevke göre de dogal ve pastel tonlar….

..siz siz olun ve bu ilkbahar / yaz önerdigim Renklerden mutlaka gardorobunuzda bulundurun, cünkü bu ilkbahar tüm gözler üzerinizde olucaktir…

Bu renkler modacilarin önerdigi renkler, ben ise gökmavisi, lacivert, creme, beyaz, siyah, ve tabi vazgecemedigim degisik gömlekleri , dar etekleri , toprak renklerinde cardiganlari , shortlari ve yüksek belli kumas pantolonlari tavsiye ediyorum J Denemede fayda var…

Bu yazimda sizler ile ancak bukadar paylasabiliyorum, diger tiyolarimi sizler ile önümüzdeki Bloglarimda paylasicagim.

Rhein-Main bölgesinin Iconu , Moda ile kalin sevgiyle kalin…Nejla Güzel

Bildquelle: fashion-magazin