Dienstag, 11. August 2009

..Girisimci Bayan´in günlügünden....

...Bazilariniz, bir iskadinin hayati böyle geciyordur diye düsünüyorsaniz ozaman cok yaniliyorsunuz.

"Sabah saat 10 a kadar uykuya doyarak uyaniyor , daha sonra hava cok güzel günesli diye, yakin olan havuzda bir kac tur yüzüyor....

Ve daha sonra isine tam sürat baslamadan, maglum dünyadaki tüm bayanlar gibi saclar yapilmadan evden disari cikilmadigi icin, hemen kuaförde solugu aliyor...

HAYIR, sevgili arkadaslarim, reality cok daha aci ve yorucu...:)

Aslinda: Sabah saat 7 de ayakta olunuyor!!! 30 dakika icerisinde güzellik ve bakim hazirliklari yapiliyor. Daha sonra hemen bir dilim ekmek sürüp, yola cikip arabada ekmegimizi yerken dakik saat 8 de ofiste masamizin basinda oturma stresi basliyor.
Aslinda saat 8 bile biraz gec oluyor, cünkü Türkiye´de saat 9 olmus oluyor.
Ama sansliyimki benim oradaki Isortaklarim saat 9 dan, daha dogrusu 10 dan önce ofiste olmuyorlar, cünkü aliskin oldugumuz bir sistem, maglum bir önceki geceler is yemeklerinden dolayi uzun olabiliyor. :)

Ve artik maraton baslamis bulunuyor. Telefonlar sagli sollu caliyor, Istanbuldan mailler durdurak bilmiyor ve aninda Germersheimdan geri dönülüyor.
Müsteri sunu istiyor, imalatci bunu istiyor, Nakliye Sirketi agirligini ve kolinin ölcüsünü istiyor, muhasebeci aylik evraklari talep ediyor..
Bunun yani sira, Imalatcim ile kendi markamizin Tshirt numunesinin ince detaylarini konusur iken, düzeltmeleri kararlastirip, Blue Jeans imalatcisi etiketler ile bogusuyor ;)

En cok sabir istiyen diger bir konuda Müsteri A sözlesmesindeki gibi ödemesini yapmiyor ise, ama Imalatci B de, parasini istiyor hic anlayis göstermeden, paramda param diyince... ozaman yandim ali su getirmi derler ;))) bilmiyorum ama yanmis durumda oluyoruz....
Ama herseyin bir cözümü vardir diyerek, bu durumda Bankamiz ile ön ödeme anlasmasi yaparken (maglum alman bürokratisi).. okadar cok evraklar talep ediliyorki, yani utanmasalar üstüne anneannemin nikahini bile isticekler ;))

Rahat bir öglen yemegi yemek icin pek vakit kalmiyor, bu nedenle dünyanin en lüks restoranti Mc Drive a ugruyarak bir Fastfood ile migdemi mutlu ediyorum.

Genelde saat 20 den önce bir girisimci bayanin günü bitmiyor, ki eger aksam bir isyemegi de planda yok ise.

Ama sonunda en güzeli evine gelip ayaklarini uzatip günün yorgunlugunu atmak.
Evet bir girisimcinin günü böyle macera dolu ve yogun olabiliyor. Devami icin hazir olun...

Hoscakalin ve sizlere iyi bir calisma haftasi diliyorum....

Nejla